10 intrebari cheie pentru gasirea chiriasului perfect!


questions_to_ask_for_tenant_screening

Este foarte greu sa iti dai seama care ar fi chiriasul potrivit pentru proprietatea ta. Mai jos sunt 10 intrebari care cu siguranta te vor ajuta in luarea unei decizii.

Chiar daca exista mai multi chiriasi interesati de proprietatea ta, este justificat sa ai pretentii. Incepand cu restante la chiria lunara pana la cheltueli cu reparatii si situatia inconfortabila de a trebui sa evacuezi un chirias, toate acestea pot deveni un cost urias pentru un proprietar.

Deci, cum gasim chiriasii potriviti? Simplu! Pune intrebarile potrivite la momentul potrivit! Bineinteles ca acestea nu garanteaza ca vei intalni oamenii perfecti, dar cu sigurata vei avea suficiente informatii incat sa iei cea mai buna decizie.

pick-me-300x292

  1. Cum va numiti?

Retine sau noteaza intotdeauna numele lor complet. Accesul la informatii online prin retelele de socializare poate spune foarte multe despre un om in foarte scurt timp, de la stil de viata, anturaj si asa mai departe, asa ca asigura-te ca nu il uiti!

  1. De ce va mutati?

O foarte buna idee de incepere a unei conversatii si care ofera raspunsuri esentiale la intrebari importante. De exemplu daca raspunsul chiriasului este” Ma mut pentru ca nu ma mai inteleg cu proprietarul actual” iti va da cu siguranta ceva de gandit. Urmareste raspunsuri de genul “Imi schimb jobul”, sau “Avem nevoie de mai mult spatiu”.

  1. Cu cine doriti sa locuiti?

Daca doresti o proprietate intretinuta corespunzator sau daca stii ca exista probleme cu vecinii cu siguranta nu vei vrea sa descoperi ca apartamentul tau devine cel mai popular pub din oras. De asemenea mai multi chiriasi inseamna o uzura mai mare. O idee stralucita este sa cuprinzi toti chiriasii in conventia de inchiriere.

  1. Ati putea oferi referinte de la fostii proprietari?

Daca aceasta intrebare sperie nejustificat un potential chirias raspunsul ar trebui sa fie “nu”. Ezitarea in a oferi referinte arata numai ca ar avea ceva de ascuns. Un bun chirias va ramane intotdeauna in relatii bune cu fostii proprietari, iar acestia cu siguranta nu vor fi deranjati de un telefon pentru confirmare.

  1. Ce venituri aveti?

O intrebare destul de delicata, care desi ii preocupa pe majoritatea nu au curajul sa o puna. Desi o intrebare extrem de directa poate fi inconfortabila, o intrebare legata de pozitia pe care o ocupa intr-o companie sau cel putin la ce compania lucreaza iti poate creea o idee legata de posibilitatea de plata la timp a chiriei.

  1. De cand doriti sa va mutati?

Un raspuns vag la aceasta intrebare ar trebui sa iti dea de gandit, in timp ce o data exacta reflecta hotararea viitorilor tai chiriasi. De asemenea, asigura-te ca datele voastre se potrivesc! Lasa cateva zile intre chiriasi pentru a te putea ocupa de o curatenie amanuntita sau orice alte probleme pe care poate nu le-ai remarcat.

  1. Aveti animale de companie?

Daca politica ta este impotriva animalelor de companie asigura-te ca este foarte clar de la inceput. Daca le accepti noteaza toate detaliile in scris, de la numarul lor, rasa si specifica in contract care sunt penalitatile pentru distrugeri cauzate de acestea.

  1. Puteti plati garantia si prima chirie la semnarea contractului?

Un “Da” ferm la aceasta intrebare va fi perfect! In cazul in care negocierile incep din acest punct s-ar putea sa iti pierzi vremea.

  1. Cat timp ati dori sa locuiti?

Asigura-te ca planurile voastre coincid! Nu vei vrea sa ramai cu proprietatea libera de pe o zi pe alta, mai ales in mijlocul iernii sau in perioada de concedii. Bineinteles toate aceste intelegeri trebuie specificate in contractul de inchiriere.

  1. Aveti intrebari?

Incurajeaza o buna comunicare inca de la prima intalnire, astfel vei fi sigur ca vei avea parte de sinceritate!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.