Crește piața construcțiilor de pe cea mai scumpă piață rezidențială din țară, cu sute într-un an, 2 din 3 autorizații sunt emise în mediul rural


 

Piața construcțiilor de pe cea mai scumpă piață rezidențială din țară crește și în pandemie, și în toiul iernii – numărul autorizațiilor de construcție eliberate este mai mare decât în urmă cu un an. Două din trei autorizații au fost emise în mediul rural.
Mai exact în luna noiembrie numărul autorizațiilor de construcție eliberate pentru clădiri rezidențiale a fost, în județul Cluj, de 135, mai mare cu 15 comparativ cu aceeași lună a anului precedent – dar și cu 45 mai puține decât luna anterioară.

Direcția Județeană de Statistică arată că în primele 11 luni ale anului trecut numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale eliberate în județul Cluj a fost de aproape 1.900, mai exact 1.878, cu peste trei sute mai multe decât în perioada similară a anului precedent. Cum este de așteptat în județul Cluj, unde se află și cea mai mare comună din țară, Florești, mare cât un oraș, jumătate dintre autorizațiile de construcție emise anul trecut au fost în mediul rural. Aceasta și pentru faptul că în zona metropolitană din jurul celui mai scump oraș imobiliar din țară, Cluj-Napoca, se construiește foarte mult – în special în comunele Baciu și Apahida. La fiecare autorizație emisă în mediul urban au existat două autorizații emise în mediul rural. Astfel, în primele 11 luni ale anului trecut au fost eliberate 607 autorizații în mediul urban și aproape 1.300 în mediul rural, cu aproape o treime mai multe față de aceeași perioadă a anului precedent.

Clădiri rezidențiale sunt considerate construcțiile folosite integral sau în cea mai mare parte – peste 50% – pentru locuit.

1.878 autorizații de construcție emise în primele 11 luni din 2020
1.565 autorizații de construcție emise în primele 11 luni din 2019

 

Sursa: Actual de Cluj


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.