Before&after: apartament Art Deco dintr-o casă veche din centrul Clujului, reamenajat de la temelie pentru Airbnb


Acum, fereastra are o privelişte frumoasă şi din interior spre exterior, dar şi din exterior spre interior

De la pereţii strâmbi şi finisajele vechi, Katalin a ajuns la profile decorative, culori jucăușe și detalii glam. De altfel, livingul rămâne punctul focal al amenajării pentru că în ciuda numărului mic de elemente, are o dinamică aparte. Texturile din catifea ale canapelei şi taburetului se combină armonios cu ramele aurii ale meselor, scaunului şi ale ghiveciului cu palmier. Paleta de culori cu verde smarald, bleumarin, roz, bej şi ivoire oferă o ambianţă veselă cu un aer preţios.

Modul de vopsire al pereţilor schimbă total aspectul camerei

Textura de marmură cu striaţii a meselor din living continuă și pe pereții bucătăriei, pe care o fac să pară mai mare și mai luminoasă. Stilul minimalist în care este creat mobilierul (fără mânere şi cu blat de aceeaşi culoare ca dulapurile) completează designul aerisit, dar şi eleganţa întregului spaţiu. În locul unui corp de iluminat central masiv, designerul a ales doar un spot auriu în interior, care să asigure necesarul de lumină, dar să se alinieze şi la direcţia creativă.

Bucătăria este mică, dar bine proporţionată

Zona de dining din bucătărie se joacă cu aceleași detalii: rame metalice aurii, bleumarin şi roz şi o multitudine de elemente verzi. Dar punctul de atracție sunt ferestrele mari,  „Apartamentul e bine izolat şi este orientat în Sud-Vest, deci intră lumină în timpul zilei”, punctează Katalin.

Diningul luminos dă spre grădina unde musafirii Airbnb-ului din Cluj îşi pot bea cafeaua în dimineţile de vară

Marmura reapare în baie, ca să delimiteze duşul de restul toaletei. În mod îndrăzneţ, Katalin a adus auriul şi aici, cu ajutorul accesoriilor sanitare. Baia are doar 3,5 metri pătraţi, dar arată primitor şi aerisit, chiar dacă are trei tipuri de finisaje.

Finisajele delimitează vizual funcţionalităţile băii

În final, dormitorul îmbină atmosfera calmă dată de peretele bleumarin cu universul vesel creat de peretele de accent cu tapet cu motive vegetale. Paleta diversificată de culori a fost un succes şi aici, cu atât mai mult cu cât patul tapiţat cu tăblie rotunjită şi o culoare tare redă simbolistica art deco. Luminile laterale subliniază un joc creativ, iar totul e aliniat şi unitar cu ajutorul texturilor aurii, mereu prezente.

Un perete de accent albastru şi un perete şi mai de accent jungle style, în stilul Cluj colț cu țările exotice

Resurse de idei și mobilier

Apartamentul airbnb a durat două luni să fie amenajat, dar casa în care se află a beneficiat de lucrări complexe timp de un an

Designerul s-a înțeles foarte bine şi cu muncitorii şi cu proprietarii şi a găsit întotdeauna modalităţi de a le îndeplini dorinţele. Spre exemplu, în ciuda dimensiunii mici a băii, Katalin a reuşit să le amenajeze un duş generos, aşa cum îşi doreau, fără să înghesuie elementele.

 

Printre alegerile de mobilier, se află Zago de la The Home pentru canapea şi alte accesorii mai mici. Faianţa verde din baie vine de la Yonoh Estudio, iar mozaicul din baie de la OnixmosaicoDekoart Ceramic si Saramob, firme din Oradea, au asigurat bateriile din bucătărie şi baie şi wc-ul, precum şi mobilierul la comandă.

Sursa: www.lovedeco.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.