Arhive lunare: octombrie 2014

Au lucrat pentru sediile Siemens, Emerson, BT. Își deschid birou la Cluj în anul cu 5 ha de centre de afaceri

show room COS

 

O companie cu afaceri de 16 milioane de euro în piața amenajării spaţiilor de lucru își deschide la Cluj al doilea birou din România. În anul în care orașul se pregătește de livrarea a încă 50.000 mp de spații de birouri doar în patru mari centre de afaceri.

Corporate Office Solutions (COS), companie cu sediu în București activă în domeniul designului de interior și fit-out pentru spații de lucru, deschide cel de-al doilea birou din România, în Cluj-Napoca, au anunțat reprezentanții companiei. Biroul cu show-room este localizat la parterul The Office, clădire inaugurată în acest an la Cluj.

Compania este prezentă pe piața din Transilvania din 2004, cu servicii de consultanță și design de spații de lucru, mobilier, mochetă, partiții, lucrări electrice sau mecanice pentru companii ca Thomsons Online Benefits, Siemens, Emerson, Tenaris, Banca Transilvania, Plexus Oradea, Office Depot, ING Bank, Garmin si Yardi. Piața din Transivania a adus pentru COS în 2013 vânzări de mobilă de birou, design și servicii conexe de 1,2 milioane de euro. Valoarea acestora va ajunge la 2 milioane de euro în 2014 și va crește spre 3 milioane în 2015, potrivit estimărilor companiei. Continuă să citești

Lista cu “Cele mai” din piața imobiliară. Care e cartierul cu cele mai multe tranzacții, care e cea mai populară stradă

cover actualdecluj

Cartierul cu cele mai multe tranzacții este cel mai mare cartier al orașului (Mănăștur), iar strada cu cele mai multe tranzacții este Calea Dorobanților, arată datele centralizate într-o analiză realizată de evaluatori, în care s-au utlizat date de la Primăria municipiului.  Analiza a fost realizată pe baza tranzacţiilor imobiliare încheiate între vânzători şi cumpărători pe raza municipiului, în perioada mai – decembrie 2013

Cele Mai (potrivit noului ghid imobiliar):

 Cea mai scumpă casă tranzacționată este localizată în cartierul Zorilor, tranzacția fiind perfectată la puțin peste 1 milion de euro

■ Cel mai scump teren este localizat în cartierul Grigorescu și a fost tranzacționat la puțin peste 1,6 milioane de euro

■ Cartierul cu cele mai multe tranzacții este Mănăștur (487 tranzacții), fiind totodată și cartierul cu cele mai valoroase tranzacții (~19,7 milioane de euro)

■ În luna august s-au înregistrat cele mai multe tranzacții imobiliare la nivelul municipiului

■ Strada cu cele mai multe tranzacții este Calea Dorobanților (104 tranzacții), fiind totodată și strada cu cele mai valoroase tranzacții (~6,3 milioane de euro)

■ Cea mai mare suprafață de teren intravilan tranzacționată a fost de aproximativ 5.400 mp (iar cea de teren intravilan agricol – 11.600 mp)

■ Cea mai mare valoare lunară a tranzacțiilor s-a înregistrat în luna august: aproximativ 23,1 milioane euro

■ Cel mai frecvent au fost tranzacționate parcele de teren cu suprafețe cuprinse între 500 și 1.000 mp

■ Cel mai des au fost tranzacționate apartamente cu suprafețe utile cuprinse între 35 și 55 mp

■ 74% din tranzacțiile cu proprietăți imobiliare sunt finanțate din surse proprii

■ Achizițiile persoanelor juridice reprezintă sub 7% din valoarea tranzacțiilor

Datele au fost publicate într-o analiză realizată de o echipă de evaluatori membri ai Asociatiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România, coordonată de Adrian Vascu, preşedintele ANEVAR, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca şi cu sprijinul companiei de audit şi consultanţă KPMG, pe baza tranzacţiilor imobiliare încheiate între vânzători şi cumpărători pe raza municipiului, în perioada mai – decembrie 2013.

Sursa: Actual de Cluj

Piața Imobiliară, varianta Oficialilor: ce s-a vândut, cât, unde. Și cu cât

panorama imobiliara

În perioada mai-decembrie 2013, în Cluj-Napoca s-au tranzacţionat 296 de terenuri, 181 de case și 2.455 de apartamente, arată datele unei analize realizate în municipiu, pe baza tranzacţiilor încheiate în această perioadă. Preţ mediu pentru apartamente: 821 euro/mp.

“Ghidul” a fost întocmit de o echipă de evaluatori membri ai Asociatiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR), coordonată de Adrian Vascu, preşedintele ANEVAR, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca şi cu sprijinul companiei de audit şi consultanţă KPMG, pe baza tranzacţiilor imobiliare încheiate între vânzători şi cumpărători pe raza municipiului, în perioada mai – decembrie 2013. Continuă să citești

Proiect imobiliar în locul fabricii de bere. Fostul Ursus deschide “calea” pentru construcțiile vecinilor

proiect Ursus
Un ansamblu cu 300 de apartamente, în combinație cu un centru comercial de mari dimensiuni, cu terasă pe acoperiș – e propunerea de proiect pentru terenul fostei fabrici de bere Ursus, una dintre ultimele unități de producție bine amplasate în oraș care s-au „retras” în favoarea dezvoltării de noi funcțiuni. În noul context imobiliar, în care noul proprietar al fostei platformei de producție se pregătește să ridice un ansamblu de 300 de apartamente, vecinii cu proprietăți în zonă cer ridicarea unei interdicții „istorice” de construire care nu le-a permis să își renoveze casele ori să ridice altceva pe terenuri, în perspectiva de a rezerva locul pentru o posibilă viitoare stradă care să lege str Moților de Uzinei Electrice. În aceste condiții, proiectul noului proprietar al Ursus cu planuri imobiliare ar putea merge în paralel cu o acțiune a primăriei de a iniția o licitație pentru realizarea unui PUZ modificator în zonă, care să schimbe reglementările actuale.

Continuă să citești