Au lucrat pentru sediile Siemens, Emerson, BT. Își deschid birou la Cluj în anul cu 5 ha de centre de afaceri


show room COS

 

O companie cu afaceri de 16 milioane de euro în piața amenajării spaţiilor de lucru își deschide la Cluj al doilea birou din România. În anul în care orașul se pregătește de livrarea a încă 50.000 mp de spații de birouri doar în patru mari centre de afaceri.

Corporate Office Solutions (COS), companie cu sediu în București activă în domeniul designului de interior și fit-out pentru spații de lucru, deschide cel de-al doilea birou din România, în Cluj-Napoca, au anunțat reprezentanții companiei. Biroul cu show-room este localizat la parterul The Office, clădire inaugurată în acest an la Cluj.

Compania este prezentă pe piața din Transilvania din 2004, cu servicii de consultanță și design de spații de lucru, mobilier, mochetă, partiții, lucrări electrice sau mecanice pentru companii ca Thomsons Online Benefits, Siemens, Emerson, Tenaris, Banca Transilvania, Plexus Oradea, Office Depot, ING Bank, Garmin si Yardi. Piața din Transivania a adus pentru COS în 2013 vânzări de mobilă de birou, design și servicii conexe de 1,2 milioane de euro. Valoarea acestora va ajunge la 2 milioane de euro în 2014 și va crește spre 3 milioane în 2015, potrivit estimărilor companiei.

“Clujul este unul dintre cele mai efervescente orașe din țară, cu un potențial semnificativ în zona serviciilor, observat de câțiva ani și de dezvoltatorii imobiliari. Astfel, companiile au de unde alege datorită calității și numărului semnificativ de clădiri din clasa A. Zona Transilvaniei în general este un pol important pentru piața de amenajări interioare, de aceea nu ignorăm nici orașe precum Oradea sau Bistrița”, a precizat Christophe Weller, managing partner COS. “Suntem interesați să construim legături puternice cu comunitatea locală de afaceri”, a explicat Marius Mârza, managerul companiei pe zona Transilvania.

liberty

După câțiva ani de amorțeală, piața birourilor a început să se aglomereze de anul trecut, când au început să se lanseze câteva dintre cele mai mari proiecte de centre de afaceri. În acest an, suprafața de spații crește cu cel puțin 50.000 mp de birouri, potrivit planurilor anunțate de dezvoltatori. Finalizarea primei etape din proiectul The Office dezvoltat în parteneriat de fondul de investiții NEPI și Ovidiu Șandor a lansat deja 19.000 mp. Urmează United Business Center Tower (10.000 mp) al Iulius Group, a doua etapă din Liberty Technology Park, dezvoltat de Fribourg Development (13.400 mp) și a doua fază din Cluj Business Center, dezvoltat de Felinvest (8.000 mp).

DSC_0499

„Clujul este un oras extraordinar de efervescent pentru piața de amenajări interioare, iar proiectele imobiliare recent terminate sau în desfășurare au avut un rol important în deschiderea biroului COS. Ele atrag investitorii străini care doresc să-și înființeze sedii noi în România, ceea ce rezultă în cereri de servicii de consultanță, mobilier sau fit-out. Bineînțeles, pe lângă oferta semnificativă de clădiri de birouri clasa A, un alt factor atractiv pentru companiile străine îl reprezintă resursa umană foarte bine pregătită, având atat abilități de limbi străine, cât și abilități tehnice, la un cost foarte competitiv”, a explicat Christophe Weller, managing partner COS.

Afaceri de 16 milioane de euro din birourile multinaționalelor

COS a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 16,2 milioane de euro, cu o creștere de 21% față de 2013. De la începutul anului 2014, compania a fost implicată în proiecte pentru Deutshe Bank HQ în Upground Business Centre, King și Pay U în Opera Centre, BASF și Saint Gobain în Floreasca Business Park, Abbvie în Lakeview Building, Popovici Nitu & Asociații în Skytower, Accenture România în București și Timișoara, Tibco Timișoara, Anvis Satu Mare. Compania COS și-a început activitatea ca dealer unic Steelcase, lider mondial în industria mobilierului de birou.

Foto: show-room COS (în The Office), sediu Evosoft-Siemens (în Liberty Technology Park), clădirea The Office

Sursa: Actual de Cluj


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.