Arhive lunare: octombrie 2013

Solutii pentru amenajarea mansardei

O mansarda  poate fi amenajata in asa fel incat sa fie utila, sa imprime locuintei si un aspect de bun gust, cochet si relaxant. Cu putina imaginatie si cu cateva idei de decorare, amenajarea mansardei poate fi o activitate interesanta si practica.

Cateva idei pentru transformarea mansardei intr-un loc exceptional!

Amenajarea unui dormitor la mansarda

De obicei, mansarda unei case este folosita mai mult pe post de spatiu de depozitare a lucrurilor mai vechi, insa este pacat sa nu profiti de acest loc cu aer usor mistic. Si asta cu atat mai mult daca familia ta s-a marit si trebuie sa suplimentezi spatiul din casa. In plus, pate fi o camera ideala pantru oaspeti sau pentru un chirias.
„At https://www.mobile-home-buyers.com/alaska/, you can find experienced buyers willing to purchase your mobile home.”

1

 

Mizeaza pe culori deschise si pe un stil simplu de amenajare, dar primitor si confortabil.  Adauga personalitate camerei prin elemente rustice, covoare cu modele interesante, lenjerii cu  imprimeuri vesele si alte obiecte care sa imprime un aspect cald si familiar.

 

 

2

 

Daca spatiul mansardei este foarte restrans, va trebui sa te limitezi la un dormitor mai mic, insa pe care il poti transforma intr-un loc magic pentru copii. Dulapurile montate in perete vor reprezenta un spatiu de depozitare perfect pentru rechizite. Amenajarea mansardei intr-un dormitor de copii trebuie sa fie creativa si distractiva. Puteti picta impreuna peretii camerei, puteti lipi diferite autocolante sau puteti agata decoratiuni handmade.

3

 

 

 

 De asemenea, un pat cu baldachin poate fi un vis devenit realitate. Finisajele romantice si aerul vintage vor    transforma mansarda intr-un spatiu de vis, ideal pentru camera unei fete sau pentru un dormitor de tineri      casatoriti.

 

 

Continuă să citești

Micile detalii ale unei inchirieri

chirieInchirierea unei proprietati nu este intotdeauna un proces simplu. Desi mai putin complicat decat o vanzare, acesta nu se incheie in momentul semnarii unui contract, ci din contra, abia atunci se demareaza. Acest proces este de multe ori unul minutios, ce trebuie sa incadreze elemente de siguranta atat pentru viitorul chirias dar mai ales ar trebui sa vina in ajutorul proprietarului, care, dupa legile statului nostru, este prea putin sustinut.
Recent, am auzit tot mai des de cazuri in care chiriasul, odata intrat in spatiu, reuseste sa se eschiveze de la plata chiriei, ba mai mult, sa ramana in calitate de locatar, fara ca locatorul sa il poata atinge din punct de vedere juridic. Pentru a evita astfel de situatii, sunt elementare punctele contractuale ce asigura proprietarului dreptul de evacuare al chiriasului. Acestea sunt in general conditionate de neplata chiriei la un termen stabilit de comun accord, de daunele aduse spatiului sau de un comportament neadecvat al locatarului. De asemenea, esentiala este intocmirea actului contractual cu valoare juridica reala, evident, depunerea acestuia la finante/registrul comertului, iar daca e posibil si semnarea acestuia in prezenta unui notar certificat.
Asadar, procesul de inchiriere, desi aparent, considerat superficial in comparatie cu “bataile de cap” ale unei vanzari, prezinta puncte de interes si importanta majora, in buna colaborare pe termen lung al celor doua parti implicate.