Cluj-Napoca rămâne orașul din țară cu cele mai scumpe proprietăți imobiliare în T1, peste București. Care sunt cele mai scumpe zone


Cluj-Napoca rămâne orașul din țară cu cele mai scumpe proprietăți imobiliare, peste București, arată un raport care analizează tendințele din primul trimestru al acestui an, publicat în această dimineață.

”În urma evoluțiilor general pozitive consemnate trimestrul trecut, marile centre regionale cu prețuri medii de peste 1.000 de euro pe metru pătrat util pe segmentul apartamentelor (noi și vechi) au rămas pe aceleași poziții în clasamentul național”, arată raportul publicat de AnalizeImobiliare. ”Astfel, Cluj-Napoca ocupă în continuare prima poziție în top (cu o medie de 1.850 de euro pe metru pătrat util), la o distanță detașată de București (cu 1.480 de euro pe metru pătrat), cele două orașe fiind urmate de Timișoara (1.290 de euro pe metru pătrat), Constanța (1.280 de euro pe metru pătrat), Brașov (1.260 de euro pe metru pătrat), Craiova (1.200 de euro pe metru pătrat), Iași (1.090 de euro pe metru pătrat) și Oradea (tot 1.090 de euro pe metru pătrat)”.

În perioada analizată, primul trimestru al anului, cea mai scumpă zonă din Cluj-Napoca  arămas centrul orașului, și zona ultracentrală, cu o medie de preț de 2.210 euro pe metrul pătrat util, în creștere ușoară cu 0,8% față de cele trei luni anterioare. A doua cea mai scumpă zonă e Plopilor, în creștere cu 1,3% față de trimestrul anterior, la 2.010 euro pe metru pătrat, și respectiv Gheorgheni și Andrei Mureșanu, în creștere cu 1,9%, la 1.970 de euro pe metru pătrat util. În acest interval, de asemenea, zona Bună Ziua – Europa – Calea Turzii s-a menținut pe locul al patrulea în clasamentul celor mai scumpe zone din cel mai scump oraș din țară, cu o creștere trimestrială de 2,6%, la 1.910 euro pe metru pătrat. Pe a cincea poziție se află cartierul Zorilor, în creștere cu 2,9% față de trimestrul anterior, la o medie de 1.900 de euro pe metrul pătrat.

Sursa: Actual de Cluj


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.