Arhive lunare: septembrie 2016

Toamna imobiliară la Cluj: “Sunt puține construcții noi care se finalizează și în care să mai existe apartamente disponibile”

Prețurile din oferte trec de 1.000 de euro/mp, iar dezvoltatorii construiesc mai departe. Care sunt cele mai populare zone, cele mai ieftine și cele mai scumpe?

“Cele mai căutate cartiere rămân cele clasice, tendința actuală arată că mulți dintre cei care vor să cumpere locuințe preferă să plătească o sumă mai mare pentru construcții noi în cartiere vechi decât să meargă pe zonele noi, cum ar fi cele din sudul orașului, Bună Ziua-Europa”, arată Cătălin Rus, reprezentantul departamentului rezidențial al REMS Imobiliare. Prețurile fluctuează foarte mult în acest moment, completează acesta; astfel, dacă pe Aurel Vlaicu găsești construcție finalizată (la plata cash) cu 1000 euro/mp, la numai 1 km distanță prețul e deja 1200-1300 euro/mp- în Gheorgheni, zona facultăților de Științe Economice. “Locația, locația, locația” – dintotdeauna cel(e) mai important(e) element(e) în stabilirea valorii locuinței (și nu numai): potențialii cumpărători țin la acces, servicii, circulații, zone verzi. În Gheorgheni, prețurile ajung la 1350-1500 euro/mp. “În perioada următoare vor apărea câteva imobile noi în zonele constituite ale orașului și prețurile se vor situa în jur de 1000 euro/mp”, spune Rus.

Continuă să citești

IDEI DE RECONDITIONARI SI REAMENAJARI – 19 PROIECTE BEFORE AND AFTER

cover-idei-de-reconditionari-si-reamenajari

Idei de reconditionari si reamenajari, iata un subiect pe care vi-l dezvaluim in acest articol.

Exista momente cand nu vrem sa renuntam la unele lucruri de care ne-am atasat sentimental. Nu am vrea nici sa le mai pastram, deoarece ne incurca prin casa, dar nici sa le aruncam la gunoi. Ce facem in cazul acesta? Le reconditionam. De aceea ne-am gandit sa va prezentam cateva idei de proiecte Before and After, in traducere libera Inainte si Dupa reconditionare sau redecorare.

Si o sa luam punctual aceste idei de reconditionari si reamenajari.

Un set de draperii vor arata mai bine la geam daca sunt puse din tavan. Ca sa va dati seama de acest lucru, v-am pregatit cateva imagini inainte si dupa ce au fost asezate corect. Continuă să citești

Cum au evoluat prețurile cerute pe apartamentele din Cluj în “luna concediilor”

Luna august a marcat o scădere a pretențiilor proprietarilor de locuințe în marile orașe ale țării. Sunt și două excepții, iar Clujul e printre ele. Datele apar în analiza aferentă ultimei luni de vară a Imobiliare.ro și se bazează pe prețurile cerute în ofertele intermediate de portal.

“August, luna concediilor, este recunoscută în mod tradițional pentru activitatea de tranzacționare mai scăzută din imobiliare; pe fondul acestei tendințe, amplificate anul acesta de dificultățile de finanțare, în ultimele 31 de zile a avut loc o ajustare în jos a prețurilor locuințelor”, explică reprezentanții Imobiliare.ro. Astfel, suma medie solicitată de către vânzătorii de apartamente (noi și vechi) din întreaga țară a scăzut cu 0,7%, de la 1.035 la 1.028 de euro pe metru pătrat util. Valoarea actuală este cu 8,2% mai mare decât consemnată în perioada similară a anului precedent, respectiv 950 de euro pe metru pătrat util. Tendința generală de ieftinire nu a afectat însă toate marile orașe analizate. “Timișoara și Clujul au înregistrat creșteri, în special pe fondul dinamicii mari a segmentului nou din piața rezidențială”, au completat reprezentanții Imobiliare.ro.

În Cluj-Napoca, așteptările vânzătorilor au crescut cu 0,8% în august (de la 1.214 la 1.224 de euro pe metru pătrat util) și cu 11% față de perioada similară a anului trecut (de la 1.103 euro pe metru pătrat). Apartamentele vechi s-au apreciat cu 0,3% (de la 1.249 la 1.253 de euro pe metru pătrat), iar cele noi cu 1% (de la 1.164 la 1.176 de euro pe metru pătrat). Continuă să citești