Tranzacții în Cluj: Casele se cumpără cu ”banul jos”


Cele mai multe case vândute în 2014 în Cluj-Napoca au fost achitate cash. În total, cumpărătorii au achitat cu ”banul jos” o sumă de 24,4 milioane de euro.

http://www.dreamstime.com/stock-image-cluj-napoca-theater-center-city-image38869441

Anul trecut, în Cluj-Napoca, au fost tranzacționate 363 de case, pentru care cumpărătorii au achitat, în total, 35,3 milioane de euro, potrivit broșurii ”Tranzacții Imobiliare Cluj-Napoca 2014”, realizată de compania Veridio în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Din această sumă, cea mai mare parte – 91% – a fost achitată din finanțare proprie, în timp ce restul de 9%milioane de euro a provenit din finanțare bancară.

Un aspect interesant este că, pe metru pătrat, casele costă mai puțin decât apartamentele în Cluj: prețul mediu a fost de 545 de euro, față de 832 de euro în cazul apartamentelor. Un procent de 63% din valoarea tranzacțiilor cu case a fist generat de cartierele Europa, Mănăștur, Andrei Mureșanu, Gheorgheni, Centru, Borhanci și Iris.

Despre broşura „Tranzacţii imobiliare Cluj-Napoca”

“Apariţia primei broşuri referitoare la sinteza tranzacţiilor imobiliare înregistrate la o primărie din România a avut loc anul trecut, când împreună cu Direcţia Impozite şi Taxe a Primăriei Municipiului Cluj-Napoca am elaborat documentul aferent perioade mai-decembrie 2013”, spune, în cuvântul înainte al broşurii, Adrian Vascu, senior partner Veridio şi preşedinte al ANEVAR.

Sursa: cpi.imobiliare.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.