Arhive lunare: februarie 2017

Imobiliare.ro: Prețul mediu a crescut în ianuarie

Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, prețul mediu solicitat la nivel național de către vânzătorii de apartamente (noi și vechi) s-a majorat cu 1,3% în prima lună din 2017.

dreamstime_s_18214795_bani casaLa sfârșitul lunii decembrie 2016, prețu mediu pe metru pătrat util era, la nivel national, de 1.050 de, iar în luna ianuarie a crescut până la 1.064 de euro pe metru pătrat, conform Indicelui Imobiliare.ro. Valoarea actuală este cu 9,6% mai mare decât cea consemnată în perioada similară a anului precedent, respectiv 971 de euro pe metru pătrat. Important de menționat este că, în urma realinierii pretențiilor proprietarilor pe parcursul lui ianuarie, Bucureștiul ocupă în momentul de față prima poziție în clasamentul scumpirilor la 12 luni, surclasând astfel Cluj-Napoca și Timișoara.

București: În prima lună din 2017, apartamentele din Capitală s-au apreciat, per ansamblu, cu 1,4%, de la 1.141 de euro pe metru pătrat util, până la 1.157 de euro pe metru pătrat; cea din urmă valoare relevă un salt de 9,8% față de aceeași perioadă din 2016, când vânzătorii solicitau, în medie, 1.054 de euro pe metru pătrat. Trendul ascendent din ianuarie a fost susținut aproape în exclusivitate de segmentul apartamentelor vechi, care s-au scumpit cu 3,7%, de la 1.090 la 1.130 de euro pe metru pătrat. Locuințele nou-construite, pe de altă parte, au înregistrat doar o variație neglijabilă, de 0,1%, de la 1.172 la 1.173 de euro pe metru pătrat. Continuă să citești

Românii vor locuințe mai mari – și mai scumpe!

Slăbește preferința clienților pentru „clasicele” apartamente cu două camere.

În ultimii ani, tranzacțiile de locuințe au fost dictate de factorul preț, pe de o parte, și de stricta necesitate, pe de altă parte. Pe măsură ce piața își revine din recesiune însă, românii se arată dispuși să cumpere case mai mari – și, implicit, să plătească mai mult.

Romanii vor locuinte mai mari si mai scumpe

La finele lui 2016, datele Imobiliare.ro arătau, față de perioada similară a anului precedent, o creștere vizibilă a interesului potențialilor cumpărători pentru achiziția de apartamente cu trei camere. Excepția de la regulă o reprezintă Capitala, unde cererea pentru trei camere a scăzut ușor în ultimul an, pierzându-și astfel poziția dominantă câștigată pe parcursul lui 2015. Deși unitățile locative bicamerale continuă să fie cele mai căutate în marile orașe analizate, distanța dintre cele două categorii se îngustează vizibil. Această tendință poate fi pusă în legătură directă cu majorarea puterii de cumpărare observată în aceeași perioadă. Continuă să citești