Ce intrebari trebuie sa iti pui inainte sa investesti in imobiliare?


Investitia in imobiliare este cu siguranta ceva ce ai luat de ceva timp in considerare. images  Este ceva ce ti-ai dori sa faci dar inca nu esti chiar decis.  Poate pentru ca esti inca in faza de informare si realizezi ca trebuie sa iti pui cateva intrebari esentiale inainte de a merge inainte cu acest proces.

Daca o investitie imobiliara este doar o idee teoretica  de economisire pentru viitor sau un venit pasiv pe care sa te poti baza, du acest vis la urmatorul nivel.  In loc sa visezi cu ochii deschisi la toate beneficiile unei investitii in domeniul imobiliar este timpul sa iei o decizie.

Cheia unei investitii sigure se bazeaza pe obtinerea unor raspunsuri la intrebarile care te framanta si colaborarea cu o echipa eficienta care sa te faca sa intelegi complet beneficiile si ricurile la care te expui.

Din aceasta postare vei vedea daca investitia in domeniul imobiliar este ceva ce ti se potriveste. Uite intrebarile pe care ar trebui sa ti le pui inainte de a face primul pas:

1.Ce fel de investitor vrei sa fii?

Prima intrebare este Cine vrei sa fii in lumea investitiilor? Un investitor pasiv sau activ? Nici un investitor nu poate fi cu adevarat pasiv si sa aiba succesul scontat. Orice investitie te va solicita si iti va cere toata atentia.  Totusi exista diverse grade de implicare. Daca iti doresti doar sa iti imbunatatesti portofoliul cu o proprietate, o abordare pasiva poate fi solutia.  Investitorii activi sunt cei care isi iau in plus responsabilitatea de a fi proprietar.

Nu doar ca trebuie sa intelegi cel fel de investitor vrei sa fii, dar trebuie sa te documentezi atent pentru a fi pregatit pentru toate responasibiliatiile care le vei avea.

2. Va fi o ocupatie full-time sau doar un hobby?

De cele mai multe ori investitorii incep prin a vedea investitiile ca un hobby sau doar ca o “pensie sigura”, doar pentru a se regasi putin mai tarziu ingropati sub investitiile lor, atunci cand acestea se dovedesc a fi mai solicitante decat pareau.  Trebuie sa intelegi care sunt cererile din punct de vedere al timpului necesar si niciodata sa nu musti mai mult decat poti mesteca.

 

3.Care sunt factorii de risc implicati?

Toate investitiile impun riscuri. Cel mai comun risc este acela de a plati pentru ceva care poate nu iti aduce beneficiile pe care le-ai dori.  Domeniul imobiliar este diferit de cel al bursei de exemplu.  Este o proprietate fizica care se expune altor factori inafara de cei intangibili. Proprietatea ta poate fi inundata, afectata de cutremure sau distrusa din multe alte motive.  Esti pregatit pentru aceste costuri?

 

4.Esti suficient de implicat?

O investitie la bursa sau in multe alte domenii poate fi vanduta foarte rapid. O investitie in ceva fizic este o investitie pe termen lung. Odata ce ai cumparat o proprietate ideal ar fi sa fie pastrata o perioada mai lunga.  Ca si investitor trebuie sa fii implicat in rolul tau si sa ai rabdare, pentru ca numai asa vei avea success.  Perseverenta si dedicarea sunt cheia!

5. Cat o sa ma coste?

O documentare buna reduce costul, o echipa mai buna face la fel.  De asemenea o solutie buna de creditare va reduce costurile pe termen lung. Cel mai bun sfat este sa te informezi temeinic si sa alegi cea mai eficienta metoda de plata inainte de a te angrena in orice proces de cumparare, cu siguranta asta iti va aduce cele mai multe beneficii.

shutterstock_118419154

 

Domeniul imobiliar cere implicare.  Investitia in acest domeniu nu iti aduce doar o foaie de hartie care atesta ca esti proprietar.  Iti asumi responsabilitatea pentru casa in care cineva va locui sau unde isi va desfasura activitatea. Intrebarile de mai sus te vor ajuta sa constientizezi daca acest domeniu este ceva din care doresti sa faci parte sau nu, iar in cazul in care doresti echipa REMS iti sta la dispozitie pentru a te ajuta sa iei cea mai buna decizie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.