Apartament in oras sau la periferie


ap periferie

Inainte de a lua  o decizie cu privire la cumpararea unui apartament si a semna contractul de vanzare-cumparare ,  trebuie sa te gandesti bine , sa analizezi toate ofertele de pe piata, si  sa depistezi  eventualele defecte ale fiecarei proprietati.  Ce trebuie sa stim atunci cand pornim in cautarea unui apartament ? In functie de zona in care se afla imobilele, acestea   pot sa fie cu pana la 50% mai ieftine  unele fata de celelalte, daca luam in considerare orasul Cluj Napoca  si zonele de la periferie cum ar fi comuna Floresti  sau  Baciu. Alegerea locului unde îti cumperi o locuinta poate influenta viata familiei tale pe termen lung.  Locatia stabileste cat faci zilnic pana la serviciu, cand te trezesti dimineata si cum iti petreci timpul liber.

De ce sa optam pentru un apartament in oras?

Avantajele achizitiei unei locuinte in oras ne ofera posibilitatea de a ajunge intr-un timp mult mai scurt spre locurile  de  munca, scoala sau gradinita copiilor aflate  intr-un numar mai mare in oras , deci si posibilitatea de a alege o scoala sau o gradinita mai buna . Totodata in oras avem posibilitatea de alege din mai multe branduri de supermarket atunci cand plecam la cumparaturi. Mijloacele de transport in comun ofera posibilitatea de a ajunge dintr-o parte in cealalta a orasului  fara a schimba mijloacele de transport intre ele deci putem reduce si timpul si costurile unei astfel de calatorii.

Dezavantajele unui apartament in oras ar fi acela ca deobicei imobilele au o vechime mai mare de 20-30 de ani, prin urmare si costurile de renovare sunt mai mari .  Pretul de achizitie al apartamentelor  sunt si ele mai mari decat cele de la periferie.                                                                        

De ce să optezi pentru un apartament la marginea oraşului?

Avantajele achizitiei unei locuinte la periferie. Datorita extinderii tot mai mult a oraselor avute in ultimii ani , se poate spune ca intodeauna va exista o altă “margine a oraşului” si nu mai este un secret pentru nimeni ca mediul urban se afla in plina expansiune,  asadar se vor construi  mereu blocuri,  case si spatii de birouri sau spatii comerciale noi,  iar in viitor nu se va mai considera  marginea orasului. Majoritatea locuintelor sunt nou construite si ofera un plus de confort  si finisari. Un alt avantaj ar fi acela ca este puţin mai liniste si  mai putin beton, adica ai avea parte de mai mult oxigen, mai puţina poluare , iar pretul de achizitie al apartamentelor este ceva mai mic.

Dezavantajele  sunt  acelea ca o familie are nevoie de cel putin o masina  pentru a ajunge la munca daca aceasta se afla in oras. Timpul mai mare alocat pentru  deplasarile  spre si dinspre serviciu, scoli si gradinite, si totodata costuri mai mari alocate pentru aceasta.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.