Arhive lunare: martie 2013

Cum sa iti decorezi casa in 2013? Care sunt tendintele in materie de culori?

 

2013 este un an exuberanLime-green-and-cobalt-blue-in-the-kitchent si misterios in materie de culori in designul interior. Inca de la finele anului 2012, designerii au stabilit tendintele pentru acest an.

Pantone sunt cei care dau tonul an de an, iar pentru 2013 trendurile se rezuma la combinatii de culori si texturi inedite, dar si foarte diferite, pentru a satisface cerintele si preferintele a cat mai multor consumatori.

Potrivit site-ului casamea.ro combinatia anului este de albastru acvatic si tonuri pamantii, un mix de culori care simbolizeaza „uniunea” marii si a pamantului/a nisipului, potrivit unor amenajari cu iz de vacanta/plaja, ce transmite liniste, relaxare si „prospetime”.

„Misteriosul” violet se intelege de minune cu verdele lime, incepand cu anul 2013. astfel de culori sunt potrivite living-urilor/dining-urilor deoarece sunt usor de pus in practic, avand la indemana o multime de piese de mobilier si accesorii in aceste doua incaperi.

Tangerine se pare ca ramane si ea in atentia designerilor. Aceasta culoare, care a fost vedeta anului 2012, continua sa impresioneze prin efervescenta sa. Este o culoare calda, vesela, potrivit atat unui interior modern, cat si traditional. O puteti alatura nuantelor de roz, turcoaz pentru un aspect tineresc sau tonurilor de maro, gri inchis pentru un decor putin mai conservator.

Gri-ul metalic reprezinta „entry”-ul anului 2013, la fel si negrul. Pana in prezent ele nu erau folosite „in cantitati industriale”, ci doar in cazul accesoriilor, pieselor de mobilier micute, etc. Insa, tendintele ne sugereaza integrarea lor in locuinta si la nivelul finisajelor. Un perete vopsit 100% negru sau gri metalic/petrol ofera profunzime unui dormitor si creeaza un punct de interes.

Foarte importante sunt si texturile. Desi oamenii nu au dat importanta in trecut senzatiei care ti-o confera atingerea unei piese de mobilier, acum lucrurile au evoluat, o piesa de mobilier trebuie sa inspire caldura si confort, si sa iti ofere atmosfera unei case primitoare. Lemnul este de asemenea la mare cautare in acest an.

white-aqua-blue-modern-bedroomPurple-Interior-Designmiles redd navy walls536531_0_8-8289-contemporary-kitchenModern_Grey_Bedroom

Tendinte in amenajrea spatiului de birou 2013

1Este foarte important sa ne personalizam spatiul de birou intr-o forma sau alta. Biroul modern nu este doar un loc de munca cu milioane de task-uri zilnice, ci devine incet o parte din viata noastra, doar ne petrecem minim 8 ore pe zi. Iata mai jos cateva idei  care cel putin pot aduce un zambet intr-o zi aglomerata.

http://www.officedesigngallery.com/template_archives.asp?chosenYear=2012&chosenMonth=8

 

Harta chiriilor de Cluj

2În funcţie de bugetul pe care sunteţi dispuşi să îl alocaţi pentru plata chiriei, dar şi de locurile de care vreţi să fiţi cât mai aproape (job, facultate), vă propunem o metodă eficientă de căutare: să mergeţi “ţintit”. Dacă sunteţi în căutare de chiriaşi, categoriile de mai jos vă vor ajuta în egală măsură, pentru a şti unde vă e targetul.

Într-un prim interval de preţ pe piaţa chiriilor, la 250-350 de euro/lună, se pot găsi locuinţe cu două camere în cartierele tradiţionale, cu blocuri, ale oraşului: Mănăştur, Grigorescu, Mărăşti, Gheorgheni, Zorilor, posibil chiar trei camere modeste în Mănăştur, Mărăşti, Grigorescu. Mai ridicate (350-500 de euro) sunt chiriile din blocuri şi vile nou construite, în zone rezidenţiale precum Andrei Mureşanu, Plopilor, Zorilor sau chiar în blocuri noi din Mărăşti şi Mănăştur ori, pentru sume similare – apartamente cu trei camere mobilate. În aceeaşi categorie de preţuri intră şi multe dintre locuinţele din noile extensii ale oraşului: Bună Ziua, Europa.

Pentru clienţii cu aşteptări (şi bugete) mai generoase, la peste 500 euro sunt disponibile apartamente cu 2-3 camere, finisate, mobilate şi dotate. Lista de preţuri merge şi mai sus: cu peste 800 de euro în Cluj se închiriază apartamentele cu 3-4 camere, chiar şi penthouse-uri, în vile şi imobile din construcţii noi, în special cu destinaţia de locuinţă de protocol.

În afară de bugetul disponibil, un alt aspect important în alegerea locuinţei de închiriat ţine de locul de muncă ori, în cazul studenţilor, de localizarea facultăţii şi accesul la infrastructura de transport. Astfel, studenţii sunt interesaţi îndeosebi de zone centrale, semincentrale, de cartierele Zorilor (pentru Universitatea Tehnică) sau Mărăşti (pentru facultăţile cu profil economic). De obicei, studenţii străini au bugete cuprinse între 450-700 de euro, în vreme ce studenţii români se orientează înspre apartamente mai ieftine. Persoanele tinere, cu locuri de muncă în Cluj, aleg să locuiască de obicei în zona unde lucrează. În consecinţă, foarte cerute sunt cartierele Gheorgheni, Mărăşti ori Zorilor, aici fiind amplasate majoritatea clădirilor de birouri unde îşi au sediile multe companii din domeniul IT şi consultanţă.

Persoanele din management, de obicei străini, caută apartamente cu confort sporit, în zone rezidenţiale liniştite şi se orientează aşadar înspre zone ca A. Mureşanu, Buna Ziua, Grigorescu (zona de case) Zorilor, chiar si Europa.

Ofertele de apartamente cu preţuri de 350-600 euro şi numărul cererilor sunt echilibrate în acest moment, aşa că diferenţa o fac locaţia, gradul de finisare, mobilierul şi dotările. De asemenea, a devenit foarte importantă existenţa unui loc de parcare sau chiar a unui garaj. Un apartament mic va avea mai mulţi clienţi decât un apartament cu acelaşi număr de camere dar cu confort mai mare. Apartamentele care oferă un confort ridicat şi preţ mai mare au o perioadă de aşteptare mai lungă pe piaţa închirierilor, dar vor fi contractate pe o perioadă mai îndelungată.