Vreau sa locuiesc in Centru: apartament vechi sau nou?


Este bine de stiut faptul ca marea majoritate a cumparatorilor doresc un apartament cat mai central. Acest lucru se datoreaza faptului ca  Facultatile, scolile de prestigiu, locurile de munca cel mai bine platite sunt in zona centrala, respectiv semicentrala. O problema este, insa, traficul infernal pe care il suportam cu totii in acest oras. Asa se explica faptul ca ne dorim un apartament mare , luminos in zona cu verdeata, dar cat mai aproape de locul de munca.

In zona Centrala exista apartamente cu suprafete generoase, cu o arhitectura deosebita, insa pretul lor depaseste  bugetul multor cumparatori. Exista si apartamente cu suprafete mai mici, insa 90% sunt semidecomandate . Multe locuinte din zona ultracentrala sunt monumente istorice, pe care strainii le apreciaza,  si in concluzie sunt foarte cautate de investitori. Acestia cumpara apartamente in  zona istorica, le amenajeaza si le inchiriaza in regim hotelier.

Apartamentele noi in zona Centrala sunt foarte cautate, insa cand vine vorba de locatie acestea nu sunt in zona Ultracentrala, ci mai degraba in zona Semicentrala. Acestea sunt finisate, iar multe dispun si de parcare subterana ,  prea putine, insa, pentru nevoile actuale ale Clujului.

Pentru clientii care prefera clasicul, recomandarea noastra este sa se axeze pe apartamente din Centrul Istoric, unde sunt locuinte iesite din tipar pe care le pot finisa dupa propriul plac, care au suprafete generoase si compartimentari atipice. Iar pentru clientii mai putin pretentiosi, care totusi vor sa locuiasca in zona Semicentrala, le recomandam apartamentele noi, care sunt apartamente cu compartimentari si suprafete standard.

 

Indiferent de apartament , investitia in zona Centrala este si va ramane una profitabila.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.