Preţurile cerute la început de 2018 pe apartamente în Cluj-Napoca. Vezi care sunt cele mai populare zone şi cât costă să te muţi în localităţile din vecinătate


Cartierele tradiţionale ale oraşului – Gheorgheni, Mănăştur şi Mărăşti – au fost şi în 2017 în topul preferinţelor cumpărătorilor, arată o analiză recentă a portalului CompariImobiliare.ro. Anul 2017 a fost unul bun pentru piaţa imobiliară – mai precis, pentru vânzători, investitori şi intermediari, fiindcă, de cealaltă parte, cumpărătorii s-au confruntat cu preţuri tot mai mari; apartamentele s-au vândut, totuşi, ca “pâinea caldă”, chiar dacă preţul pe metru pătrat a depăşit 1.000 de euro în toate cartierele oraşului, menţionează reprezentanţii portalului. 

La început de an, cele mai scumpe apartamente se găsesc în centrul oraşului, în Gheorgheni, Zorilor şi Mărăşti, potrivit datelor CompariImobiliare.ro. Vorbim, aşadar, despre cartierele constituite ale oraşului, cele care beneficiază de servicii şi de conexiuni mai bune la infrastructură. Pe de altă parte, în zonele dezvoltate în anii recenţi, deşi oferta de apartamente noi poate fi mai diversă, locuitorii au încă probleme cu accesul la servicii, parcuri şi spaţii comerciale sau transport în comun.

 

Sursa: CompariImobiliare.ro

 

„Cerere există şi pentru zona metropolitană, iar Floreştiul are toate şansele să se transforme în oraş. În ultimii 10 ani, comuna Floreşti din Cluj a crescut de la 7.600 de locuitori (în 2007), la peste 33.000 (în 2017) şi au fost finalizate 16.300 de locuinţe în Floreşti, comparativ cu 12.400 în Cluj-Napoca”, amintesc reprezentanţii portalului imobiliar.

 

 

„Şi la început de 2018, piaţa de apartamente noi din Cluj-Napoca se confruntă cu o cerere mare de locuinţe, cerere care vine din partea tinerilor angajaţi în domeniul IT. Astfel că au apărut noi cartiere precum Borhanci sau Valea Chintăului”, arată analiza de început de an. De asemenea, dezvoltatorii se orientează şi spre zonele industriale periferice pentru a ridica locuinţe.

Potrivit celor mai recente date statistice, în primele trei trimestre din 2017, în judeţul Cluj s-au construit 4.439 de locuinţe, un număr mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut când s-au finalizat 4.123. Merită menţionat că, din total, 2721 au fost construite în mediul urban şi restul în mediul rural, conform datelor transmise de Direcţia Regională de Statistică Cluj. În judeţ au fost finalizate 5.221 de locuinţe în 2016. În ceea ce priveşte cererea pentru locuinţe: judeţul se află pe locul 2 în topul vânzărilor pe piaţa imobiliară; conform cifrelor publicate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, cele mai multe vânzări de imobile înregistrate în perioada ianuarie– noiembrie 2017 au fost în București (73.703), Cluj (40.043), și Ilfov (33.384).

 

Sursa: Actual de Cluj


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.