Cum sa iti decorezi casa in 2013? Care sunt tendintele in materie de culori?


 

2013 este un an exuberanLime-green-and-cobalt-blue-in-the-kitchent si misterios in materie de culori in designul interior. Inca de la finele anului 2012, designerii au stabilit tendintele pentru acest an.

Pantone sunt cei care dau tonul an de an, iar pentru 2013 trendurile se rezuma la combinatii de culori si texturi inedite, dar si foarte diferite, pentru a satisface cerintele si preferintele a cat mai multor consumatori.

Potrivit site-ului casamea.ro combinatia anului este de albastru acvatic si tonuri pamantii, un mix de culori care simbolizeaza „uniunea” marii si a pamantului/a nisipului, potrivit unor amenajari cu iz de vacanta/plaja, ce transmite liniste, relaxare si „prospetime”.

„Misteriosul” violet se intelege de minune cu verdele lime, incepand cu anul 2013. astfel de culori sunt potrivite living-urilor/dining-urilor deoarece sunt usor de pus in practic, avand la indemana o multime de piese de mobilier si accesorii in aceste doua incaperi.

Tangerine se pare ca ramane si ea in atentia designerilor. Aceasta culoare, care a fost vedeta anului 2012, continua sa impresioneze prin efervescenta sa. Este o culoare calda, vesela, potrivit atat unui interior modern, cat si traditional. O puteti alatura nuantelor de roz, turcoaz pentru un aspect tineresc sau tonurilor de maro, gri inchis pentru un decor putin mai conservator.

Gri-ul metalic reprezinta „entry”-ul anului 2013, la fel si negrul. Pana in prezent ele nu erau folosite „in cantitati industriale”, ci doar in cazul accesoriilor, pieselor de mobilier micute, etc. Insa, tendintele ne sugereaza integrarea lor in locuinta si la nivelul finisajelor. Un perete vopsit 100% negru sau gri metalic/petrol ofera profunzime unui dormitor si creeaza un punct de interes.

Foarte importante sunt si texturile. Desi oamenii nu au dat importanta in trecut senzatiei care ti-o confera atingerea unei piese de mobilier, acum lucrurile au evoluat, o piesa de mobilier trebuie sa inspire caldura si confort, si sa iti ofere atmosfera unei case primitoare. Lemnul este de asemenea la mare cautare in acest an.

white-aqua-blue-modern-bedroomPurple-Interior-Designmiles redd navy walls536531_0_8-8289-contemporary-kitchenModern_Grey_Bedroom


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.