Top 10 cartiere clujene după valoarea cumulată a vânzărilor de case


Cartierul Andrei Mureșanu a generat, în 2015, vânzări de case în valoare totală de 7,52 milioane de euro.

Cluj NapocaÎn 2015, în Cluj-Napoca au fost tranzacționate, în total, 432 de case, iar valoarea totală a acestor tranzacții s-a ridicat la 51,4 milioane de euro, potrivit studiului ”Tranzacții Imobiliare Cluj-Napoca 2015”, realizat de compania Veridio pe baza datelor centralizate de Direcția de Impozite și Taxe Locale din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca. Aproximativ 55% din caloarea tranzacțiilor a fost generată de cartierele Europa, Mănăștur, Andrei Mureșanu, Gheorgheni, Centru, Borhanci și Iris.

”Pentru a obtine un esantion normalizat de tranzactii, din cele 432 de tranzactii de case au fost selectate cele care au o suprafata de teren de minimum 150 de metri patrati, respectiv o suprafata desfasurata de minim 80 mp a constructiei, al caror CUT este cuprins intre 0,2 si 1,2; aceste tranzactii reprezinta 66% din valoarea totala tranzactionata”, se arată în studiu.

Acest eșantion normalizat cuprinde, astfel, 261 de case, cu o valoare totală de tranzacționare de 33,9 milioane de euro. Suprafața medie a terenului aferent caselor din eșantionul normalizat este de 426 de metri pătrați, în timp ce suprafața medie a caselor tranzacționate este de 209 metri pătrați. Prețul mediu de tranzcționare al caselor construite înainte de 1990 a fost, în 2015, de 786 de euro pe metru pătrat, în timp ce casele edificate după 1990 au avut un preț mediu de tranzacționare de 568 de euro pe metru pătrat. Tranzacțiile au fost realizate în proporție de 83% din finanțare proprie.

Top 10 cartiere clujene in functie de valoarea cumulata a tranzactiilor cu case

untitled

Sursa: Studiul ”Tranzacții Imobiliare Cluj-Napoca 2015”, realizat de compania Veridio pe baza datelor centralizate de Direcția de Impozite și Taxe Locale din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca

Sursa: cpi.imobiliare.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.