Cladire de birouri sau vila ?


Vilele pentru birouri, in cele mai multe cazuri provin din conversia unor spatii de locuit in spatii de birouri. Acestea ofera posibilitatea personalizarii spatiului si in sensul unei atmosfere `casual ` care impune o atitudine mai prietenoasa. In aRibbet collagecelasi timp datorita compartimentarilor existente spatiul utilizabil pentru activitatile de birouri este mult redus fata de un spatiu  `open space ` regasit in cladirile de birouri. In aceeasi ordine pretul se raporteaza la suprafata utila, suprafata care in cazul vilelor, cuprinde si holuri, debarale, case de scara, dressinguri,  grupuri sanitare excedentare si dotate cu sanitare specifice locuintelor etc.

In cele mai multe cazuri diferenta dintre suparafata inchiriata si suprafata utilizata poate sa ajunga si la 30 % .

Preturile practicate pentru vile sunt 6-8 eu/mp  raportat la suprafata utila.

Birourile situate in centre business ofera clientilor posibilitatea optimizarii spatiului inchiriat, adica suprafata inchiriata este direct proportionala cu cea utilizata in mod exclusiv pentru birou.  Cladirea de birouri impune o atitudine corporate si promoveaza prestanta. Datorita flexibilitatii in compartimentare,  cladirile de birouri pot acomoda mai usor un numar mai mare de angajati intr-o suprafata mai mica . Zonele de servicii sunt in afara spatiului inchiriat si sunt intretinute de catre administratia cladirii.

Preturile practicate in cladirUntitledjkiji de birouri sunt 9-12 eu/mp , raportat la suprafata utila.

O altă categorie de spații pentru birouri sunt cele situate în case/vile, în clădiri interbelice și clădiri multifuncționale, cu suprafețe cuprinse între 50 mp și 200 mp.

Aceste spații prezintă interes atât pentru persoanele care au nevoie de un sediu în zona ultracentrală a orașului (Piața Unirii, Bulevardul Eroilor, Piața Mihai Viteazu, Calea Dorobanților, Bulevardul 21 Decembrie), cât și pentru persoanele care dispun de un buget mai restrâns, și sunt în căutare de imobile în zonele semicentrale sau în cartiere.

Zona ultracentrală și centrală a Clujului este dominată de clădiri interbelice, spațiile de birouri fiind poziționate la parter sau etaje, majoritatea având cale de acces printr-o curte interioară. Prețul de închiriere variază în funcție de locație, suprafață și finisaje, oscilând între 9-12 Euro/mp/lună.

Spațiile de birouri amplasate în zonele semicentrale și în cartiere se regăsesc în clădiri multifuncționale sau la parter de imobil rezidențial. Clădirile multifuncționale găzduiesc la parter diverse activități comerciale, cabinete medicale, stomatologice sau saloane de înfrumusețare, iar etajele sunt destinate spațiilor pentru birouri. Prețul chiriei lunare în astfel de locații este între 5-9 Euro/mp.

Unele spații destinate birourilor, atât din zona ultracentrală, cât și din cartiere, au posibilitatea de a pune la dispoziția potențialului chiriaș și locuri de parcare, acesta fiind în anumite situații un criteriu definitoriu în alegerea unei locații.

Spațiile de birouri, indiferent de locație, se predau cu finisaje de lux sau clasice, în funcție de investițiile realizate de către proprietar, de cele mai multe ori, aceștia acceptând schimbări de recompartimentare / reamenajare a spațiului din partea chiriașilor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.