Jumătate de an de scumpiri în Clujul imobiliar. Analiză


Clujul imobiliar o ia cu prețurile, din nou, în fața celorlalte mari orașe ale țării. Sau cel puțin asta indică pretențiile proprietarilor de apartamente, conform unei analize a portalului Imobiliare.ro, care ia în calcul prețurile cerute în șase mari orașe ale țării. Astfel, dacă la nivel național prețul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vânzare (noi și vechi) s-a majorat cu 4,7% în prima jumătate a anului, Clujul “special” e mai sus: +7,1%.

În primul semestru al anului, conform datelor Imobiliare.ro prețul mediu cerut la nivel național pentru apartamentele scoase la vânzare (noi și vechi) s-a majorat cu 4,7%, de la 891 euro/mp la finele lui decembrie 2014, la 933 euro/mp la sfârșitul lui iunie 2015. După trei luni de scumpiri (ianuarie, februarie și martie) și două de ieftiniri (aprilie și mai), în luna iunie prețurile s-au majorat cu 0,5%, de la 928 de euro pe metru pătrat. Cu toate acestea, față de jumătatea anului trecut, când Indicele Imobiliare.ro se situa la 904 euro pe metru pătrat, valoarea actuală este cu circa 3% mai mică.

Cluj-Napoca se situează pe primul loc în clasamentul scumpirilor consemnate în ultimele șase luni, cu un avans de 7,1%, de la 948 la 1.015 euro pe metru pătrat. “În luna iunie, vânzătorii clujeni și-au majorat pretențiile cu 0,4%, de la 1.011 euro pe metru pătrat la finele lunii mai. Locuințele vechi s-au scumpit în acest răstimp cu 5,9%, de la 1.023 la 1.083 euro/mp, iar cele noi s-au apreciat cu 10,3%, de la 862 la 951 euro/mp”, arată analiza Imobiliare.ro.

Sursa: Actual de Cluj


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.