Apariții noi la fosta Libertatea: cine se instalează în Valul II de Birouri la Cluj


liberty 2

 

Parcul tehnologic de pe fosta platformă Libertatea, a cărui primă etapă de proiect este funcțională de un an, își deschide din această lună centrul de conferințe, au anunțat dezvoltatorii. Cei mai noi chiriași ai centrului de afaceri sunt o companie activă în domeniul wireless și unul dintre jucătorii din liga Big Four a consultanților internaționali.

Zona destinată conferințelor și întâlnirilor și sala de fitness vor fi livrate în 19 decembrie. Zona de conferințe și ședințe este situată la etajul 1 al clădirii A, are 230 mp și este compusă dintr-o sală cu o capacitate pentru aproximativ 150 de persoane și o zonă pentru ședințe pentru maxim 30 de persoane. Spațiul este dedicat atât rezidenților parcului, cât și oricărui alt eveniment ce se potrivește cu profilul parcului. Sala de fitness este situată în aceeași clădire A, la parter și dispune de 200 mp.

Cei mai recenți rezidenți sunt companiile Control Data Systems și KPMG. CDS este o companie privată de origine clujeană fondată în 1994 ce se ocupă de cercetare dezvoltare și consultanță în domeniul rețelelor wireless. Sediul KPMG de la Liberty Technology Park Cluj face parte din rețeaua globală a multinaționalei ce se ocupă de audit, contabilitate și alte servicii de consultanță financiară  în 150 de țări.

Prima etapă a proiectului gândit pe fosta platformă Libertatea din zona gării a fost livrată în decembrie anul trecut, iar în această perioadă se derulează șantierul pentru faza a foua. “Momentan suntem la jumătatea procesului de reconversie pentru cea de a doua etapă a proiectului, care a început în iunie 2014. Clădirile D și E vor fi livrate în primul trimestru al anului 2015, cu un total de 11.250 mp. Prima fază a proiectului este în totalitate ocupată, iar pentru cea de a doua s-au semnat antecontracte pentru 30% din suprafața oferită”, au transmis dezvoltatorii de la Fribourg Development.

Cea de-a treia și ultimă etapă a proiectului implică construirea unor clădiri noi în cadrul parcului tehnologic. Lucrarea este planificată pentru 2016 și va fi demarată la cerere. Parcul tehnologic găzduiește în acest moment 10 companii: Siemens, Halcyon Mobile, Recall Information Services, Control Data Systems, KPMG, Ecuson Studio, Spherik Accelerator, Makronetz, La Casa și Tulemod. Parcul tehnologic este dezvoltat de Fribourg Capital, companie controlată de omul de afaceri Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova și fost adjunct în Rompetrol. Investiția până în momentul actual a fost de peste 10 de milioane de euro.

 

Concurența Valului II

Celelalte mari centre de afaceri demarate recent la Cluj au de asemenea începute șantierele pentru următoare faze de proiect, după ce și-au livrat în 2013- 2014 primele spații. Cele mai mari proiecte în desfășurare pe acest segment sunt faza II din Cluj Business Center (ex-platforma Feleacul, Mărăști), dezvoltat de Felinvest și faza II din The Office (ex-platforma Tricotaje Someșul, centru), dezvoltat de fondul de investiții sud-african NEPI în parteneriat cu omul de afaceri Ovidiu Șandor.

 

Sursa: Actual de Cluj


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.