Dascălu și-a găsit clienți pentru birourile noi de pe terenul Consiliului Județean


United Business Center Tower Cluj-Napoca

 

 

Compania de servicii în sistem outsourcing Genpact, deja chiriașă a primei clădiri de birouri ridicate de Iulian Dascălu în Cluj, a închiriat 3.000 mp din noua clădire a grupului ieșean controlat de omul de afaceri. Acest al doilea imobil de birouri se află încă în construcție pe terenul Consiliului Județean, pe malul lacului din Gheorgheni. Celălalt mare chiriaș al clădirii este tot o companie – partener și deja chiriaș, Endava, instalată acum temporat și într-un spațiu din centrul de afaceri ridicat pe fosta platformă Feleacul, Cluj Business Center.

Genpact va ocupa o suprafaţă de aproximativ 3.000 mp, dispuși pe trei etaje în clădirea dezvoltată în imediata proximitate a Iulius Mall, United Business Center Tower Cluj, au anunțat reprezentanții Iulius. Cu un contract semnat anterior cu Endava în portofoliu, imobilul de 10.000 mp a ajuns acum să fie integral închiriat.

De asemenea, Genpact a prelungit contractul de închiriere pentru cei 2.900 mp pe care îi ocupă din 2008 în clădirea de birouri clasa A Iulius Business Center de lângă Iulius Mall Cluj. În total, Genpact ocupă în cele două clădiri de birouri ale companiei Iulius Group din Cluj-Napoca o suprafaţă de 5.900 mp. „Decizia de extindere a operaţiunilor în clădirea United Business Center Tower vine ca o continuare firească a unei relaţii începute încă din 2008 cu Iulius Group”, a declarat Laura Popa, Europe Infrastructure Leader Genpact.

„Am susținut în ultimii ani că dezvoltarea unor clădiri de birouri la standarde internaționale în orașele regionale va atrage noi investiții și oportunități, iar rezultatele nu întârzie să apară. O tranzacție de 5.900 mp de birouri și, totodată, cea mai mare tranzacție din provincie până în prezent este dovada că investitorii au marcat Clujul pe harta Europei”, a declarat Cătălina Jigman, consultantul tranzacției , CEO al companiei de consultanța imobiliară Heritage.

United Business Center Tower se află în imediata proximitate a Iulius Mall Cluj. Clădirea de birouri clasa A are o suprafată de 10.000 mp şi va fi dată în folosinţă în luna septembrie a acestui an. Clădirea, ocupată în proporţie de 100%, este închiriată de Endava (aproximativ 7.000 mp) şi Genpact (aproximativ 3.000 mp) şi este în curs de certificare LEED. Iulius Business Center este prima clădire de birouri dezvoltată de Iulius Group, inaugurată în anul 2008, în imediata proximitate a Iulius Mall Cluj. Aceasta are o suprafaţă închiriabilă de peste 7.000 mp şi este ocupată integral de Genpact şi Office Depot.

Genpact, companie internațională cu sediul central în New York, are centre în 24 de țări și este specializată în outsourcing pentru bănci și servicii financiare, asigurări, piețe de capital, farma, retail, media & entertainment sau hi-tech. În România, Genpact are două mari centre de operațiuni, la București (1.600 de angajați) și Cluj-Napoca (700 de angajați).

Stocul actual de birouri de pe piața clujeană (clasa A, B, si C) ajunge la aproximativ 200.000 mp, arată o analiză a REMS Imobiliare. Spațiile lansate în piață în ultimele 12 luni au fost ocupate în proporție de aproximativ 70%. Stocul de spații de birouri moderne (clasa A și B) din Cluj-Napoca ajungea în această primăvară la 119.000 mp, în 19 imobile, dintre care jumătate sunt clasificate în categoria clasei A, potrivit unui raport al Jones Lang LaSalle. Proiectele cu termene de livrare în acest an aduc încă 50.000 mp de birouri. O parte consistentă a fost deja lansată pe piață, prin finalizarea primei etape din proiectul The Office (19.000 mp), dezvoltat în parteneriat de fondul de investiții NEPI și Ovidiu Șandor. Urmează United Business Center Tower (10.000 mp) al Iulius Group, a doua etapă din Liberty Technology Park, dezvoltat de Fribourg Development (13.400 mp) și a doua fază din Cluj Business Center, dezvoltat de Felinvest (8.000 mp).

 

Sursa: Actual de Cluj


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.